Hoe bestel je snel tickets voor een optreden?

Het bemachtigen van tickets voor een groot festival of optreden, dat is voor veel mensen al de helft van de spanning. Natuurlijk kan je pas ten volle van een optreden van je favoriete band genieten als je ook daadwerkelijk voorbij de ingang geraakt, en daarom is het belangrijk dat je snel genoeg tickets koopt.

Hoe populairder het festival of optreden, hoe groter die uitdaging. Toch kan je je kansen al een stevige boost geven als je onderstaande tips gebruikt.

3 tips bij het aankopen van tickets

1. Gebruik meerdere apparaten

Een van de beste manieren om je kansen op het bemachtigen van een ticket te vergroten, is door meerdere apparaten te gebruiken voor de online aankoop. Hoe meer apparaten je gebruikt, hoe gemakkelijker het is om tickets te bemachtigen omdat een defect op één apparaat, of bijvoorbeeld een slechte internetverbinding, dan niet per se het einde hoeft te betekenen.

2. Ververs de pagina nooit

Vaak denken mensen dat, als ze de pagina voor de online aankoop van tickets verversen, ze een geüpdate versie te zien krijgen. Op zich is dat wel waar, maar er is één belangrijk nadeel aan verbonden: als je de pagina ververst, kom je weer achterin de wachtrij te staan. En dat betekent dat je kans om effectief tickets te kunnen kopen een flinke deuk krijgt. Niet doen dus!

4. Geef niet meteen op

Ben je ontmoedigd omdat je op de website die vervelende woorden: ‘geen tickets meer beschikbaar’ ziet staan? Geen paniek: in bepaalde gevallen wordt het bestel- en betaalproces niet goed doorlopen, waardoor sommige tickets terug in omloop zijn. Je maakt zelfs als het hopeloos lijkt dus nog altijd een klein kansje op een ticket.

Tickets kopen voor een festival of optreden: de wet van de snelste

Hoe dan ook is het online aankopen van tickets voor een festival of optreden een hele uitdaging. Bovenstaande tips helpen je gelukkig om je kansen te verhogen!